Benvinguts al web de l'INS Guissona.

Proves anuals per a l'obtenció del títol de graduat en

Educació Secundària Obligatòria

 

Alumnes que poden presentar-s'hi:

Els tres requisits que han de reunir els alumnes per poder presentar-se a aquestes proves l’any 2015 són:

1- Haver finalitzat l'ESO l’any 2013 o 2014.

2- Tenir almenys 18 anys o complir-los dins de l'any 2015.

També hi pot concórrer l’alumne/a que faci els 17 anys l’any 2015 sempre que compleixi alguna de les condicions següents:

- Tenir un contracte laboral que l’impedeixi assistir al centre en règim ordinari.

- Trobar-se en procés d'obtenció d'un permís de treball (alumnat estranger).

- Ser esportista d'alt rendiment.

3- Haver cursat l’ESO (el 4t curs inclòs) sense haver obtingut el títol i amb un màxim de cinc matèries suspeses.

Continguts i criteris d'avaluació per obtenir el títol d'ESO


 

 

FEU CLICK AQUI PER VEURE LA GALERIA DE FOTOS

 


 

Notícies del Centre

Viatge a la Xina promocionat per l'Institut Confuci

14/04/15 - 12:03 PM

Del dia 29 de març al 6 d'abril el nostre centre, l 'Institut Guissona, ha participat en el viatge a la Xina dins el marc de participació en el programa "Hola China" promocionat per l'Institut Confuci de Barcelona. Els nostres representants han estat la Sra. directora Maria Pampalona i el professor de cultura i llengua xinesa Artur Sasot. En aquest viatge de caràcter institucional ens han acompanyat altres centres de Catalunya en els quals s'ensenya xinès a nivell curricular o extraescolar ( INS Canet, La Salle Girona, Col·legi Vedruna del Sagrat cor de Tarragona i Santa Teresa de Jesús també de Tarragona). També hi ha hagut representants del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Sra Mònica Pereña, Subdirectora de Llengua i Plurilingüisme del departament d'Ensenyament i la Sra Montserrat Montagut, cap de servei de llengües estrangeres del Departament d'Ensenyament.
Ha estat una experiència molt intensa, farcida de reunions amb representants d'universitats i de l' Ajuntament de Beijing i d'escoles que explicaven el seu sistema escolar i l'organització d'intercanvis amb altres països del món, i de visites als llocs més emblemàtics de les dues ciutats que hem visitat, Beijing i Shanghai.
Tots hem tingut la impressió que ha estat una primera trobada que ha acostat els dos sistemes educatius, un primer contacte. Creiem que en un futur no gaire llunyà es podrà establir algun tipus de vincle entre les dues comunitats educatives en forma de projectes col·laboratius o d'intercanvi d'alumnes i professors.

 

 

Autor:

Intercanvi Guissona - Salern

24/03/15 - 11:30 AM

El passat 5 de març a les 8 del matí vam agafar un bus cap a Barcelona per donar inici al nostre viatge/intercanvi pel sud d’Itàlia.


L’avió va enlairar-se cap a les 12 del matí, i vam arribar a l’aeroport de Nàpols a dos quarts de dues del migdia. Vam agafar un bus, i aquest ens va portar fins a Salern.


Allà ja ens estaven esperant tots els italians amb les seves respectives famílies. Van ser uns moments de molta vergonya, però a la vegada amb molta il·lusió. Vam marxar tots amb les nostres respectives famílies, i no ens vam tornar a trobar fins l’endemà al matí.


El divendres 6, ens donar la benvinguda a l'institut Regina Marguerita i ens van portar a fer una visita turística per Salern. Primer vam anar a visitar l’ajuntament, on un regidor ens va fer una xarrada i ens va explicar l’origen d’aquell ajuntament i diverses anècdotes de la història d’aquell poble. Abans de dinar vam anar a veure el Jardí de Minerva que és un jardí botànic amb centenars d’espècies diferents. Salern és molt important en la història de l’estudi de la medicina. Finalment a la tarda, vam anar a visitar l’església de San Pietro a Corte.


El cap de setmana vam estar amb les nostres “famílies”. Ells ens van portar a veure diferents llocs de la bella Itàlia, alguns van visitar palaus, catedrals, castells, van veure ruïnes gregues i romanes, van anar a Capri... I sobretot el que més vam fer va ser menjar i menjar pasta, pizza i gelats!


El dilluns 9 va tocar caminar! De bon matí ja vam agafar un bus que ens va portar fins al Vesuvi. En arribar, vam baixar i ens va tocar fer una llarga caminada fins arribar al cràter. A l'enorme i espectacular cràter ens van explicar que aquell volcà podria explotar en qualsevol moment, i això ens va deixar a tots una mica trasbalsats! Les vistes eren fantàstiques des d'allà dalt, i vam aprofitar per fer moltes fotos! A la tarda, vam anar a visitar la ciutat de Pompeia que va quedar destruïda i “camuflada” per lava i cendres degut a una erupció del Vesuvi. Les persones eren el que feia més impressió de tot! Cap a les 6 vam tornar agafar el bus, i un altre cop cap a Salern!


El dimarts 10, com el dilluns vam anar a la plaça de trobada dels autobusos per anar en marxa cap a Nàpols. Quan vam ser allà, primer vam anar a visitar el cementiri subterrani de les Catacombes de Sant Genari i de Sant Gaudenci que hi havia just a l'entrada a la ciutat. Ens van fer una ruta i vam seguir explorant els voltants tan antics. Després, vam caminar per la ciutat tot observant com es vivia, com era la gent... fins a arribar a l’església de la Sanitat on ens la van explicar i ens van portar a on tenien les restes dels avantpassats. Tot seguit, vam anar pel carrer més turístic de Nàpols que estava pleníssim de souvenirs, gelats, gent, turistes... I finalment, a l’hora de dinar vam poder anar a menjar pel nostre compte (tots vam menjar pizza) fins l’hora de retrobament. Ens van deixar unes horetes lliures, per comprar souvenirs per la família, roba, ulleres de sol... Després quan ja anàvem ben carregats de bosses vam tornar al bus en direcció a Salern.


Dimecres 11
, de bon matí ens vam trobar tots davant del port de Salern per agafar unes barquetes que ens portarien a la Grotta della Smeralda. La Grotta era una barreja d’aigües cristal·lines, amb encant, llums, olors, formes... On tot junt formaven una combinació de 10. Quan vam acabar de visitar-la, vam tornar a agafar la barqueta per anar a la Costa Amalfitana- A Positano vam poder posar els peus a l’aigua, fer-nos fotos, caminar pels carrers, comprar gelats... fer de turistes en general. Cap a l’hora de dinar, vam tornar a agafar la barqueta per anar a Amalfi, allà vam descansar, vam dinar i vam acabar de comprar els souvenirs. I finalment, a l’hora de tornar, vam agafar les barques, tot cantant de barca a barca i espantant a tota la tripulació... On anem deixem petjada!! A l’arribada cadascú va anar amb la italiana/l'italià cap a casa seva.


El dijous 12, va ser un dia bastant trist, ja que ens havíem d’acomiadar dels italians durant una temporadeta. No ho va ser del tot perquè sabíem que ens tornaríem a veure, però no volíem marxar ja que allà estàvem de perles! A les 11, vam agafar un bus que ens va portar a l’aeroport i ens vam esperar allà fins més o menys les 2 on vam embarcar i ens vam dirigir a Barcelona. A l’arribada, vam agafar un bus fins a Guissona i una vegada allà vam tornar a casa nostra.
I aquest va ser mig intercanvi, una experiència esplèndida que esperem que es repeteixi quan ells tornin... Els estem esperant amb moltíssimes ganes!!!

 

Autor:

Projecte Comenius a Alemanya

18/03/15 - 01:03 PM

El passat diumenge 8 de març, cinc alumnes i quatre professors de l’Institut de Guissona vam viatjar a Gelsenkirchen (Alemanya) per formar part de la cinquena i última trobada del projecte Comènius. Aquesta trobada durava sis dies i hi participaven alumnes de Polònia, de Romania, d’Itàlia, d’Alemanya i d’Espanya.


Vam sortir de Guissona el diumenge a les dues de la matinada i ens vam dirigir a Girona per agafar l'avió que ens portaria a Eindhoven i, des d’allà, vam agafar un autobús que ens va dur a Gelsenkirchen.


Vam arribar a Gelsenkirchen a les set de la tarda i les nostres famílies ja ens estaven esperant per portar-nos a les seves cases. Aquella nit ens vam reunir una bona part dels alumnes que participàvem en el Comènius en una sala anomenada “Puk” per poder conéixer els altres alumnes procedents dels altres països.


El segon dia vam reunir-nos a l’institut on ens van donar la benvinguda amb diverses cançons de la banda musical del centre. Tot seguit, vam participar en una gimkana amb grups internacionals que es feia al voltant de l’institut.


El tercer dia vam començar amb les sessions de parlament, on intentàvem simular una situació del Parlament Europeu. Ens van ajuntar en grups internacionals per discutir diversos tòpics i per elaborar, cada grup, tres mesures que es podrien aplicar per apropar-nos a una escola ideal. A la tarda vam visitar el gasòmetre de la ciutat d’Oberhausen i vam anar en un centre comercial molt gran per poder comprar.


El quart dia vam visitar la ciutat de Colònia. Allà vam poder pujar a la catedral i observar les magnifiques vistes de la ciutat. Durant la resta del dia vam visitar el museu d’esports i vam poder anar de compres.


El cinquè dia vam continuar amb les sessions de parlament. Durant aquest dia un representant de cada grup va exposar les mesures que s’havien decidit el dimarts davant la resta dels grups. A la nit, vam fer el sopar de comiat i vam poder tastar el menjar típic d’Alemanya tot i que també hi havia molt menjar turc. Tot seguit, vam gaudir amb un grup de música format per alumnes de l’institut de Gelsenkirchen.


El sisè i últim dia vam finalitzar amb els parlaments i ens vam ajuntar els alumnes de cada país per escollir les mesures que ens havien semblat més adequades per aplicar a la nostra educació. Després de decidir-ho, un representant de cada país va haver de sortir a explicar per què havíem escollit aquelles mesures. Al final, es va fer una votació individual i van sortir les cinc mesures més votades.
El dissabte a la matinada ens vam acomiadar de la resta d’alumnes i de les famílies i vam agafar l’avió des de Düsseldorf que ens tornaria a Guissona.
Sens dubte, ha estat una experiència que mai oblidarem ja que ha estat fantàstic compartir una setmana amb gent de diferents països. 

 

Autor:

Esquiada 1r ESO - Dia 3

26/02/15 - 08:31 PM

Avui tampoc ens ha sortit el Sol però hem esquiat igualment i no ens hem mullat com ahir. Comencem a notar el cansament i alguns tenim lleugeres molèsties ( mal de coll, uns altres dècimes de febre, mal de panxa...), però tots hem pujat a pistes. Quan baixàvem hem vist l'arc de Sant Martí potser demà sí que veurem el Sol i tornarem bronzejats.

Ja queda menys papis però estem tan cansats que no notareu que hi som en tot el cap de setmana.
 

Fins demà al vespre!!

Podeu veure més fotos fent click a l'enllaç del principi de la web que hi posa:

FEU CLICK AQUI PER VEURE LA GALERIA DE FOTOS

Autor:

TítolVisites
Esquiada 1r ESO - Dia 225/02/15 - 10:28 PM15201
Esquiada 1r ESO - Dia 124/02/15 - 10:52 PM12200
Guanyador logo commemoratiu Cicles Formatius INS Guissona22/02/15 - 08:54 PM10562
Nevada a Guissona04/02/15 - 12:06 AM8787
Guanyador del sorteig de loteria 1r ESO15/01/15 - 12:08 AM29774
Torna la Marató23/12/14 - 10:53 PM32874
Jornada de RUGBI de 2n ESO17/12/14 - 11:50 AM33460
Sortida a Cardona15/12/14 - 11:21 PM27633
Comenius A Polònia15/12/14 - 08:06 PM7897
News feed: RSS feed  

 


Galeria de fotos

esquiada_dia_3_1eso_14-15


20150226_100931.jpg 20150226_101052.jpg 20150226_101100.jpg 20150226_104118.jpg 20150226_104129.jpg 20150226_104205.jpg 20150226_104226.jpg 20150226_104239.jpg 20150226_104306.jpg 20150226_104425.jpg 20150226_104435.jpg 20150226_110704.jpg 20150226_110729.jpg 20150226_110938.jpg 20150226_112442.jpg 20150226_112727.jpg 20150226_164105.jpg 20150226_171024.jpg foto 1 còpia.JPG foto 1.JPG foto 2.JPG foto 3 còpia.JPG foto 3.JPG foto_esquiada_1eso_dia3_14-15.jpg

esquiada_dia_2_1eso_14-15


20150225_154421.jpg 20150225_185540.jpg IMG_20150225_081359.jpg IMG_20150225_081501.jpg IMG_20150225_081533.jpg IMG_20150225_081547.jpg IMG_20150225_081601.jpg IMG_20150225_081612.jpg IMG_20150225_081629.jpg IMG_20150225_081656.jpg

esquiada_dia_1_1eso_14-15


20150224_113646.jpg 20150224_113707.jpg IMG_20150224_094552.jpg IMG_20150224_102821.jpg IMG_20150224_122756.jpg IMG_20150224_143607.jpg IMG_20150224_170517.jpg

 

castanyada_2014


DSC_0059.JPG DSC_0060.JPG DSC_0061.JPG DSC_0062.JPG DSC_0063.JPG DSC_0064.JPG DSC_0065.JPG DSC_0066.JPG DSC_0067.JPG DSC_0068.JPG DSC_0069.JPG DSC_0070.JPG DSC_0073.JPG DSC_0074.JPG DSC_0075.JPG DSC_0078.JPG DSC_0079.JPG DSC_0080.JPG DSC_0082.JPG DSC_0084.JPG DSC_0085.JPG DSC_0086.JPG DSC_0087.JPG DSC_0088.JPG DSC_0089.JPG DSC_0091.JPG DSC_0092.JPG DSC_0093.JPG DSC_0095.JPG DSC_0096.JPG DSC_0097.JPG DSC_0099.JPG DSC_0100.JPG DSC_0102.JPG DSC_0104.JPG DSC_0105.JPG DSC_0107.JPG DSC_0109.JPG DSC_0111.JPG DSC_0113.JPG DSC_0115.JPG DSC_0116.JPG DSC_0118.JPG DSC_0119.JPG DSC_0120.JPG DSC_0121.JPG DSC_0123.JPG DSC_0124.JPG DSC_0126.JPG DSC_0127.JPG DSC_0128.JPG DSC_0129.JPG DSC_0130.JPG DSC_0131.JPG DSC_0132.JPG DSC_0134.JPG DSC_0136.JPG DSC_0137.JPG DSC_0138.JPG DSC_0142.JPG DSC_0143.JPG DSC_0145.JPG DSC_0146.JPG DSC_0147.JPG DSC_0148.JPG DSC_0149.JPG DSC_0150.JPG DSC_0151.JPG DSC_0152.JPG DSC_0153.JPG DSC_0154.JPG DSC_0156.JPG DSC_0158.JPG DSC_0161.JPG DSC_0164.JPG DSC_0165.JPG DSC_0167.JPG DSC_0168.JPG DSC_0169.JPG DSC_0171.JPG DSC_0172.JPG DSC_0174.JPG DSC_0175.JPG DSC_0176.JPG DSC_0177.JPG DSC_0181.JPG DSC_0182.JPG DSC_0185.JPG DSC_0186.JPG DSC_0190.JPG DSC_0191.JPG DSC_0192.JPG DSC_0194.JPG DSC_0195.JPG DSC_0197.JPG DSC_0198.JPG DSC_0199.JPG DSC_0200.JPG DSC_0201.JPG DSC_0202.JPG DSC_0203.JPG DSC_0204.JPG DSC_0207.JPG DSC_0210.JPG DSC_0212.JPG DSC_0214.JPG DSC_0216.JPG DSC_0219.JPG DSC_0221.JPG DSC_0222.JPG DSC_0223.JPG

credit_3r


1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG 6.JPG 7.JPG 8.JPG 9.JPG

sortida_confuci


20140521_120413.jpg 20140521_123045.jpg 20140521_123156.jpg 20140521_123230.jpg 20140521_123329.jpg 20140521_123348.jpg 20140521_123401.jpg 20140521_123418.jpg 20140521_123710.jpg 20140521_124929.jpg 20140521_124940.jpg 20140521_124949.jpg 20140521_161701.jpg 20140521_161949.jpg 20140521_164918.jpg 20140521_164929.jpg 20140521_165235.jpg 20140521_165537.jpg 20140521_165910.jpg 20140521_170936.jpg 20140521_170947.jpg 20140521_171000.jpg

fotos_orles_2n_batx_2014


IMG_3268.JPG IMG_3269.JPG IMG_3270.JPG IMG_3271.JPG IMG_3272.JPG IMG_3273.JPG IMG_3274.JPG IMG_3275.JPG IMG_3276.JPG IMG_3277.JPG IMG_3278.JPG IMG_3279.JPG IMG_3280.JPG IMG_3281.JPG IMG_3283.JPG IMG_3284.JPG IMG_3285.JPG IMG_3286.JPG IMG_3287.JPG IMG_3288.JPG IMG_3289.JPG IMG_3290.JPG IMG_3292.JPG IMG_3293.JPG IMG_3294.JPG IMG_3295.JPG IMG_3296.JPG IMG_3297.JPG IMG_3298.JPG IMG_3299.JPG IMG_3300.JPG IMG_3301.JPG IMG_3302.JPG IMG_3303.JPG IMG_3304.JPG IMG_3305.JPG IMG_3308.JPG IMG_3317.JPG IMG_3321.JPG IMG_3326.JPG IMG_3329.JPG IMG_3330.JPG

1a_trobada_esportiva


IMG_20140514_102014.jpg IMG_20140514_102019.jpg IMG_20140514_102121.jpg IMG_20140514_102138.jpg IMG_20140514_102145.jpg IMG_20140514_103109.jpg IMG_20140514_103229.jpg IMG_20140514_103650.jpg IMG_20140514_103727.jpg IMG_20140514_103744.jpg IMG_20140514_103747.jpg IMG_20140514_103832.jpg IMG_20140514_104036.jpg IMG_20140514_104042.jpg IMG_20140514_114135.jpg IMG_20140514_114140.jpg IMG_20140514_114540.jpg IMG_20140514_114558.jpg IMG_20140514_114751.jpg IMG_20140514_132604.jpg foto portada.jpg

Sortida_Montserrat


2014-03-13 13.23.05 còpia.jpg 2014-03-13 15.30.39 còpia.jpg 2014-03-13 15.30.51 còpia.jpg 2014-03-13 15.39.40 còpia.jpg 2014-03-13 15.51.49 còpia.jpg 2014-03-13 15.54.52 còpia.jpg

alemanya06


IMG_1609.JPG IMG_1610.JPG IMG_1611.JPG IMG_1615.JPG IMG_1616.JPG IMG_1633.JPG IMG_1634.JPG IMG_1635.JPG IMG_1636.JPG IMG_1637.JPG IMG_1638.JPG IMG_1640.JPG IMG_1641.JPG IMG_1643.JPG IMG_1644.JPG IMG_1645.JPG IMG_1646.JPG IMG_1654.JPG IMG_1658.JPG

alemanya05


IMG_1594.JPG IMG_1595.JPG IMG_1599.JPG IMG_1601.JPG IMG_1605.JPG IMG_1607.JPG

alemanya04


IMG_1557.JPG IMG_1561.JPG IMG_1569.JPG IMG_1571.JPG IMG_1573.JPG IMG_1578.JPG _MG_1587.JPG

alemanya02


IMG_1500.JPG IMG_1503.JPG IMG_1529.JPG IMG_1532.JPG IMG_1533.JPG IMG_1537.JPG IMG_1547.JPG IMG_1548.JPG IMG_1550.JPG

alemanya01


IMG_1460nens.JPG IMG_1463nens.JPG IMG_1483nens.JPG IMG_1484nens.JPG IMG_1485nens.JPG IMG_1486nens.JPG IMG_1487nens.JPG IMG_1488nens.JPG IMG_1489nens.JPG IMG_1490nens.JPG IMG_1491nens.JPG IMG_1492nens.JPG IMG_1493nens.JPG IMG_1494nens.JPG IMG_1496nens.JPG IMG_1497nens.JPG